fredag 10 juli 2015

Bästa bolagen på Large Cap (part I)

Efter en skön vecka i Turkiet, med sommar som den ska vara, möts man i Sverige av kalla hårda vindar som bådar om höst! Tydligen har det varit sommar även här ett par dagar, men sedan försvann den tydligen som en indragen utdelning?

Nåja, mer tid till börsspaning. Jag utlovade en koll på Large Cap, vilket kan vara av intresse när Greklandskrisen så småningom spelat ut sin roll (för denna gång).

Med vår nyckeltalsskanner kan vi ganska fort begränsa bolagen som kan vara intressanta för vidare analys. Vår modell bygger ju på vinstgenererande företag, vilket gör att bland annat SOBI, Lundin Petroleum, SSAB snabbt faller bort.

Idealt vill vi se vinsttillväxt på minst 25% de senaste året och en räntabilitet på 17% eller mer. Med de kriterierna blir listan betydligt kortare. Ja, bara åtta bolag återstår:

Intrum Justitia
Kinnevik
Balder
SKF
Melker Schörling
MTG
Investor
Loomis

Dessutom är hälften investment- eller fastighetsbolag, vilka kan vara intressanta, men kanske inte är de som bäst passar vår modell. Tar vi bort dessa och om vi dessutom skulle kräva vinsttillväxt även året före återstår bara Intrum Justitia & Loomis. Grafiskt är det IJ som är närmast ett köpläge och kommer också med rapport inom kort (se grafer nedan).

Vi kan dock addera fler bolag till vår Large Cap bevakning med lite andra kriterier. Får åter komma till en vidare analys inom kort.

NETENT levererar

Idag kom för övrigt vårt portföljbolag NetEnt med en solstrålande rapport.


GRAFER

IJ

 LOOMIS






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst