måndag 14 september 2015

"Sitt still i båten"!

Uttrycket i rubriken känner alla aktieintresserade till. Det är den slitna klyschan som alla analytiker använder sig av när det gungar på börsen och media ber om råd till allmänheten. Eftersom allmänheten inte är en homogen klump med samma typ av sparande så är rådet värdelöst. Vad det dessutom betyder är väl typ att, jag är analytiker, men vet inte vad som händer än mindre vad som kommer att hända ...

Men om rådet någon gång skulle passa in, så är det nog den här veckan. För under kommande torsdagskväll kommer veckans viktigaste när Federal Reserve lämnar sitt räntebesked. Eller månadens /årets viktigaste om vi ser till mängden artiklar i ämnet. Att på något sätt agera före fredag känns därför märkligt, alltså: "Sitt still i båten". 

Vi kan också se till Tradingportalen som konstaterar att:
"Säsongsmässigt är börsen nu dessutom inne i en besvärlig period. Förra veckan var emellertid rent statiskt sett en stark vecka. Den slutade också på plus. Nu har vi dock ett antal knepiga veckor framför oss. September brukar vara en månad med nedgångar och oktober är till och med känt för att vara en börskraschmånad. Netto brukar dock oktober ofta sluta på plus. Mycket intressant är sedan att börshalvåret november till maj ofta är en mycket stark börsperiod."
Vi kan vidare notera att Börsveckan goes gambling:
"Börsveckan väljer att fokusera på en sektor de anser leverera bredast och mest kvalitativ tillväxt just nu: nätspel. De köper in både Betsson och Netent. Börsveckan plockar också ur Sandvik ur portföljen. Portföljen består för närvarande av Byggmax, Evolution Gaming, Handelsbanken, Nordax, Lifco, Betsson, Netent, Sobi och Unibet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar