fredag 22 januari 2016

Ser fram mot bättre tider och analyserar Sweco

Balder, Betsson, Fingerprint, Indutrade, Latour, Lundberg, NetEnt, Pandox, SAAB, SCA, SWECO, Swedish Match, Tieto, Unibet är bolag som fortfarande tillhör en exklusiv skara på Large Cap.

De är bolag vars aktier fortfarande handlas över 200 dagars medelvärde (MA). Det ska sägas att några balanserar på slak lina och hade det inte varit för gårdagens uppstuds hade de inte kvalat in (analysen gjordes också före fredagens comeback).

Resultatet belyser dels att nedgången varit bred (om nu någon missat det) dels att det finns aktier som stått emot något bättre. Det senare kan vara intressant när uppgången kommer, eftersom relativt starka aktier ofta tenderar att tillhöra eliten efter en vändning. Spelbolagen är vi ju bekanta med, likaså Indu och alla tror sig väl känna till Fingerprint. SCA har vi också haft i portföljen även om det var ett tag sedan. Tekniska konsulter börjar dock framstå som en het bransch varför Sweco kan vara värd en överblick.

Sweco snittar cirka 15% i försäljningstillväxt de senaste fem åren och likaså i vinsttillväxt. Det är dock stora skillnader mellan åren. Vilket delvis kan bero på förvärvsfrekvensen.

Analysen nedan bygger på att försäljningstillväxten fortsätter med i snitt 15%, men också att vinstmarginalen återgår till pre 2010, det vill säga cirka 10%, istället för 7,8% under 2014. Om p/e talet förutsätts variera mellan 10-20 kan aktien säjas vara köpvärd upp till 140 kr med en femårig riktkurs om drygt 300 kr.

 
 
 
Passande nog kom Placera - "Vi tror fortsatt på Sweco" med en analys av Sweco idag där du kan läsa mer. Och mycket riktigt är det på kort sikt viktigt hur köpet av Grontmij kommer utvecklas. I grafen ser vi att aktien fallit med börsen, men ändå klarat sig relativt väl. Den långsiktigt spekulative kan alltid köpa på trendbotten. Vi å andra sidan vill se en stabilare börs och rätt formation, men Sweco bör absolut adderas till bevakningslistan.
 
 

Andra intressanta konsulter att återkomma till är för övrigt Rejlers och ÅF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar