torsdag 28 januari 2016

Stabil tillväxt och hög utdelning = ?

HiQ
Portföljbolaget HiQ kom med rapport igår. Som vanligt när det gäller HiQ så kan vi citera Dr Alban:  Stabilt. Visserligen var vinstökningen i det sista kvartalet lägre än tidigare under året, men tillfälliga dippar är vi förlåtande till, bara det inte blir en vana. Samtidigt har marginalen höjts under 2015 från cirka 10 till 12 procent.


Om bolaget minst upprepar tidigare utdelning på 2,90 kr ligger direktavkastningen på över 5% vid en aktiekurs på cirka 50 kr. Vilket om jag var "Dividend Hawk" skulle framstå som mycket attraktivt. Visst är det också oroliga tider, men samtidigt sägs Sverige stå starkt och med bra bransch spridning bör förutsättningarna för HiQ att följa tillväxtbanan kunna anses som gynnsamma.
Ett köp av HiQ är också ett köp i digitaliseringstrenden
VD uttrycker saken så här:


Kursen
Idag tog sig aktien över 51 kr, vilket gav ett köpläge ur en W-formation. Tror man att HiQ kan vara en aktie som trotsar en i övrigt sur börs, kanske man kan satsa på en rörelse mot 54-55 kr under senvintern. För högre kurser än så krävs förmodligen en piggare marknad. För den långsiktige har annars 200 MA visat sig som en bra bas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar