tisdag 19 april 2016

Fondkollen & Net Ent växlar upp

Så här i mitten av månaden brukar det vara tid att titta på vad några intressanta småbolagsfonder pysslat med den senaste tiden.

Lannebo, som får anses vara bäst på att skriva månadsbrev (möjligen i konkurrens med Lancelot, men de kör inte småbolag) har under perioden ökat på innehavet i Intrum Justitia. Bolagets tillväxtförutsättningar anses "fortsatt goda då många banker måste rensa sina balansräkningar". Även Tele2 har ökats på, om än marginellt.

Net Ent sågs ha fortsatt fina tillväxtförutsättningarna, men aktiens värdering anses också ha blivit relativt hög och innehavet har minskats. Vi kan samtidigt konstatera att Net Ent idag levererat ännu en kanonrapport. Företaget tillhör mina tillväxtfavoriter och kan bara beklaga att den just nu inte finns i portföljen. Jag såg en ingång i samband med förra rapporten, men avstod bland annat för att spelbranschen redan var väl representerad. Däremot fick då barnen en andel Net Ent, varför de kanske får bjuda på glass ikväll.

Åter Lannebo som också avyttrat hela innehavet i Gränges (anledning; konkurrensen kommer bli tuffare samtidigt som bilproduktionen ligger på höga nivåer och uppsidan är därmed begränsad).  

Carnegie tror fortsatt på Byggmax trots minskat ROT-avdrag. Likt Lannebo är man även positiv vad gäller Intrum Justitia. Däremot har man efter Douglas & Schörlings utträde valt att minska i Loomis.

Enter kommenterar ännu inte sin portfölj, men vi kan notera att Xact Svenska småbolag har seglat upp som fondens största innehav? Vi ser också att Cellavision inte längre tillhör de tio största innehaven. Om det beror på försäljningar eller relativ värdeminskning framgår dock inte.

Granit deltog i nyintroduktionen av Humana.

Catella är också fåordiga, men har en bild på vad de kallar största bets. Exakt hur den ska tolkas tydliggörs dock inte, men de fem i topp är alla aktier vi har under bevakning. Särskilt IAR där vi åkte ur i helt fel läge, men letar en ny ingång.Catella annonserar också att Hansa Medical är ett nytt innehav. Tekniskt ser det också ljust ut i Hansa. Utbrott från en längre W-formation under bra volym. Men tittar vi på fundamenta så kan bolaget inte uppvisa ett enda vinstår. Kan dock vara ett köp för den som tror på att forskningen ger resultat. Bli dock inte överraskad om företaget återkommer om mera pengar.Hos Carnegie A.M. noterar vi att Vitrolife finns med bland topp 10 innehaven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar