måndag 20 juni 2016

Börs-Zlatan i högform & IAR studsar

Börsen fortsätter att efterlikna mediebevakningen av ett fotbollslandslag. En stunden höjd till skyarna, nästa stund fullständigt uträknad. Idag verkar börs-Zlatan gjort ett hattrick mot Belgien, eftersom OMX i skrivande stund stigit 3,21%.



Nu är det väl snarast så att matchen ännu inte spelats, utan det är istället mest bookies förtjänst, som lutar allt mer åt hemmaseger för Bremin i matchen mot Brexit. Noterbart är också att dagens volym ännu ligger under de senaste fyra dagarnas, så fler ryck söderut är ju definitivt troliga (volymen spurtade mer mot stängningen).

För en långsiktig placerare som Silverräven kan ju detta klimat innebära köplägen. Men som Aktieräven är den har formen av politiskt driven börs något jag absolut inte gillar. Risken att stoppas ut på orationella grunder ökar och en kommande vändning upp går ofta snabbt, vilket ofta inte kan fångas med våra tekniska formationer. Hoppas därför att vi kan lägga detta bakom oss efter midsommar och att Räven själv kan placera sig i en hängmatta med exempelvis Aktiespararen i händerna.

IAR gick mot strömmen och backade idag, men studsade upp från 200 MA i fredags.
Kanske ett case för Silverräven?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst