söndag 18 september 2016

Från kärlekstunneln till berg- och dalbanan?

Lugna juli och augusti är nu borta ...  Nu återstår att se om september som lever upp till sitt rykte som den värsta månaden på året för aktiemarknaden.

Måndagen slutade ner, men efter att ha nosat på -2%, vände det åter upp och nedgången blev till slut rätt modest. Den mest uppenbara orsaken till marknadens missnöje synes vara de ökande oddsen för en Fed räntehöjning. Kanske september. Mer troligt i december. Fed har ju sänkt konjunkturer förut, så varför inte. Oavsett tidpunkten har obligationsräntorna varit stadigt på uppgång den senaste veckan och nu på de högsta nivåerna sedan Brexit omröstningen.



Troligen har vi att se fram emot en fortsatt instabil miljö. Den senaste veckans sessioner ger oss sannolikt en smak av vad som väntar? Närmast bevakar vi 1400-nivån och 50MA som närmar sig underifrån.

Samtidigt, om vi bortser från bruset, så pekar oddsen fortfarande på en långsiktig fortsättning av tjurmarknaden. Vi fortsätter dock enligt taktiken som vi la fram förra veckan. Ha tålamod och sätta ny pengar i arbete först efter tydliga tecken på en ny uppgång.

Avslutningsvis tar vi ett exempel på Rosengrens favoritbolag och hur svårt det är att vända med ett läckande skepp:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst