söndag 18 december 2016

Fondbolagen i november

Ännu en gång tid att se efter vad småbolagsfonderna haft för sig genom att granska de senaste månadsrapporterna. Valet faller främst på de fonder med bra eller hyfsade månadsrapporter.

Lannebo har under november ökat innehavet i Nolato såväl som i Dometic. Det senare i samband med att huvudägaren EQT sålde samtliga aktier. Samtidigt har innehaven i BillerudKorsnäs och Securitas har minskats. Huhtamäka är största innehav, men relativt sett har Trelleborg nu närmat sig.

Carnegie tror på en fortsatt stark svensk byggmarknad med byggbolagen i bra förhandlingsposition. Börsnykomlingen Serneke anses vara rätt val för det. Carnegie utökade också sitt ägande i samband med Elanders nyemission: "Bolaget har genomfört betydande förvärv, och kraftigt ökat bolagets vinstgenerering". Hoist är fortsatt fondens största innehav.

Carnegie Asset Management, som är under namnbyte, minskade innehaven i Munksjö, JM och SOBI. Mycronic är största innehav. Vi kan också notera att det största innehavet från sommaren; Castellum, nu helt har utgått ur fonden. Alimak har samtidigt kommit in på 10-i-topp.

Öhmans bästa under perioden var MTG och Micro Systemation. Även norska Bakkafrost har gått bra tack vare det höga laxpriset. Inwido däremot hade en rapport som var svagare än förväntat. Nibe är toppbolag.

Enter är ju lite snålare med informationen, men vi kan se att Boliden nu seglat upp som största innehav.

Trelleborg är för övrigt ett bolag som återfinns i ett flertal småbolagsfonder och som i veckan noterat ATH, även om det samtidigt fick aktien att rekylera. Här bör finnas mer att hämta på sikt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar