fredag 17 februari 2017

Slutsatser från Nordnet Live

Nordnet Live bjöd igår på en hel del intressanta personporträtt samt en hel del riskkapitalister, affärsänglar alternativt aktieaktivister. Möjligen fick de senare en att fundera på varför man inte startat ett företag, men mycket guidning om aktiemarknaden var det ju inte. Förutom den obligatoriska och tillika värdelösa frågan: Hur kommer börsen att gå i år?

Den enda rekommenderade aktien jag minns från gårdagen var Ålandsbankens tro på Telia. Å andra sidan var det nog också den enda konkret dissade aktien (av Kavastu).

Om vi lägger till några seminarier och monter-diskussioner, så kommer vi dock fram till följande slutsatser:


  • Det verkar finnas en stor spridning i synen på börsen mellan värdeinvesterare och tillväxt dito. Där de första ser börsen som mycket dyr och därmed kraftigt övervärderad, medan de andra nu tror att vinsterna kommer och att vi står inför en fortsatt uppgång.

  • Flera verkar tro att inflationen faktiskt är på väg upp. Går inflationen upp bör räntan gå upp. I så fall när har den gått upp så pass mycket att börsen ska gå ner? Fast om långräntorna går upp - vem ska då köpa alla räntekramares obligationer? Speciellt om riksbankerna samtidigt ska dra sig tillbaka? Så visst finns det politiska risker 2017, men avgörandet är förmodligen ändå hur riksbankerna ska kunna balansera eventuella räntehöjningar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar