tisdag 12 september 2017

Silverräven köper Acando

Trots att regeringen och dess stödparti, tidigare känt som kommunisterna, åter skickar signaler om att sparande (och män) är av ondo, så kämpar Silverräven vidare och gjorde igår ett nytt köp till magic formula portföljen.

Först ut i en kommande serie av planerade tio köp under september blev Acando. Mycket passande så publicerade Placera en analys av IT-konsulterna under gårdagen. Där hittar vi också en annan konsult som för närvarande kvalar in på magic formula 20-i-topp, nämligen HiQ. Silverräven vill inte koncentrera för mycket av portföljen till samma bransch, men två bolag kan kanske vara okej, så vi får lura på om HiQ ska med. Acando klev in på 27 kr i en negativ trend."Investeringsstrategin ”The Magic Formula” är baserad på Joel Greenblatts "En liten bok som slår aktiemarknaden”. Formeln försöker hitta lågvärderade bolag med hög avkastning med hjälp av två nyckeltal. * Return on Capital(RoC) = EBIT / Investerad Kapital * Earnings Yield(EY) = EBIT / EV." Silverräven använder börsdatas ranking. Hela Silverävens portfölj hittar du på Shareville.

Även om det inte påverkar Silverräven köp, så kan det vara intressant att i övrigt göra en raggarkalkyl på vilka bolag som köps. Det visar sig att Acando inte direkt har visat upp någon försäljningsökning i canslim klass, däremot har vinstökningen varit bättre, delvis på grund av förbättrad vinstmarginal (även om senaste Q2-Q2 var negativ). Antar vi att företaget framöver kan snitta en årlig vinsttillväxt på 15%, att utdelningsandelen förblir oförändrad och p/e periodvis kan komma att sträcka sig mot 20, så ser potentialen bra ut och vi får ett köp upp till 31,45 kr i Hitta kursvinnare:
Om vi istället antar att bolaget inte förmår dra nytta av digitaliseringstrenden utan harvar fram med en vinsttillväxt på 5% i snitt, så hamnar vi i behåll zonen. Inte fullt lika bra, men fortfarande med potential för viss kursstegring:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar