Det är samtidigt viktigt att inte gör sin aktierutin allt för komplicerad. Tryter tiden bör du kunna klara av det nödvändigaste under en söndagskaffe. Som can-slim investerare tänker vi oss att vi åtminstone bör ha koll på...
- Huvudtrenden, snackar vi tjur eller björn.
- Tekniska säljsignaler i vår portfölj.
- Distributionsdagar i en uppåttrend, dvs närmar vi oss en kortare eller längre dipp?
- Tekniska köpsignaler i vår portfölj (fylla på positioner).
- Tekniska köpsignaler från vår bevakningslista.
- Kommande rapporter.
- Uppdatera vår bevakningslista.
Magnolia Bostad
kom med sin Q2 rapport idag, varför aktien får bli först ut i vår nya bloggidé. Bolag likt Magnolia, som ofta naturligt har svängningar i intjäningen mellan kvartalen beroende på exempelvis långa byggprojekt är kanske inte de mest lättanalyserade. Vi försöker oss dock på en raggarkalkyl för att se vad vi borde kunna förvänta oss om bolaget får vind i seglen. Vi är konservativa och utgår från perioderna med den lägre vinstmarginalen på drygt 15%. Bolaget söker tillväxt och etablerar sig till exempel just nu i Göteborg. Vi nöjer oss ändå med 20% i snitt avseende försäljningstillväxt (i jämförelse med förra årets 75%).
P/e mässigt har Magnolia (ofta felaktigt jämförd med Oscar och Tobin) tillhört börsen lägsta med ensiffriga tal. Framöver räknar vi därför med ett intervall på 5-20. Vi tror inte heller på någon direkt utdelningsökning. Lägsta kurs de senaste tre åren har varit 45 kr och vi hoppas den inte kommer behöva underskridas. Det ger följande scenario för de kommande fem åren:
Aktien har rört sig uppåt de senaste månaderna efter en revansch i Q1:an. Q2:an är inte lika stark, men för helåret ser det ljust ut. Den största triggern är kanske annars att man nu är noterad på Nasdaq, vilket möjliggör bättre bevakning och möjliggör fler större aktörer på köpsidan. Följaktligen bör det finnas tillräckligt med tillväxt i Magnolia för att vi fortsatt ska vara intresserade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar