torsdag 10 september 2015

Börsen är som fotboll och portföljen är åter i spelbranschen

Börsen är som fotboll - först ser det riktigt lovande ut, nu två matcher senare är läget det omvända.
Nyligen gick bland annat de amerikanska marknaderna upp kraftigt och vi kunde notera en "follow thru". Detta skulle alltså vara ett tecken på att vi skulle kunna börja köpa starka aktier med sunda grafiska baser. Då infinner sig åter några MEN. Placera återger Deutsche Banks marknadsanalys som bland annat noterar att vi har historiskt höga värderingar på flera tillgångmarknader. 
"Efter att de stora ekonomierna pumpats upp av massiva centralbanksstimulanser under sex raka står nu aktier, obligationer och bostäder på den absoluta toppen av sina historiska värderingar. 
Det konstaterar Deutsche Banks strateger i en nyligen publicerad undersökning som jämför statistik från 15 Developed Markets-länder, ibland så långt bakåt i tiden som 200 år, och som bidrar med "historisk kontext till dagens förhållanden". Det skriver Business Insider.
Det som är oroande är att när den globala ekonomin nu börjat svaja, så är marknadsvärderingarna så uttänjda som de någonsin kan bli."
Vinnarbyrån  frågar samtidigt sig om det är köpläge eller tjurfälla? Och skriver bland annat:

"Jag vill inte vara negativ men ändå påpeka att det inte är ovanligt med tvära kast och kraftfulla uppgångsdagar under inledningen av bearmarket."

Vi bör alltså ligga lågt i väntan på fler tecken från ovan. Men idag kunde jag inte avstå ett nytt köp i spelbranschen. Något utanför ramarna, men bättre att spela på spelbolagen på börsen än på casinot.
 
Evolution Gaming klev in i portföljen på 212 kr. EVO hade sin IPO så sent som i mars, men steg nyligen kraftigt efter att ha visat på hög tillväxt i Q2:an. Optimalt hade vi sett en hög flagga bildas under några veckor (= en av de starkaste baserna) efter det stora utbrottet. Spelbolagen har dock många optimistiska följare just nu, så redan efter en vecka bar det uppåt igen. Idag föll dock kursen tillbaka in i tidigare konsolidering samtidigt som 10 MA möter upp och vi tog en position i tron att detta bromsar fallet och i sämsta fall en konsolidering återupptas. Vår exitnivå hamnar också lägligt lite utanför konsolideringen.
 
 
Att vi är utanför normala ramar innebär bland annat att vi saknar en längre historik, vår bas tillhör inte de pålitligare, och mycket spekulationer präglar dagsstaplarna. Följande Q2 utdrag visar dock tillväxttakten:
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst