tisdag 14 december 2021

Utdelningsportföljen i behov av restaurering

December månad kan ju vara lite avslagen i ett väntan på ett tomterally. I år har dock nya covid-utbrott, inflationssiffror, elbrist och hot om tapering gjort det lite extra skakigt. Normalt låter vi inte makroutblicken styra allt för mycket av vår strategi, dels för att de händelser som får störst marknadspåverkan sällan annonserar sin ankomst, dels för att det sällan hinns med i önskad utsträckning. Vi förlitar oss istället på att våra olika strategier någorlunda balanserar varandra. Jullovet brukar dock bjuda lite egentid och är ju också ett bra läge att blicka in mot nästa år med ett 10 000 meters perspektiv. December brukar också vara en bra tid att rebalansera diverse fondinnehav. Främst premie- och tjänstepension och baserat på en global utblick kan det också generera något fondbyte?

Vad som definitivt kräver restaurering är utdelningsportföljen. Dels har några bolag tappat sin utdelning av lite olika skäl, dels har pengar frigjorts pga uppköp. Utökad källskatt i Finland kan också påverka våra tankar. Nedan finner ni nyckeltal till våra svenska innehav till relativt aktuella kurser. Övriga listas under. 

Kom gärna med förslag på vilka bolag som bör komplettera portföljen och varför?  

 


Europris, Barrick Gold, Enbridge, Sampo, Vonovia

2 kommentarer:

  1. Vill du endast köra svenskt ser väl portföljen trevlig ut, kanske skulle jag kompletterat med Xct Högutdelande för att diversifiera ytterligare. Annars är det mot USA och Canada jag skulle tittat för att få betydligt högre yield till förhållandevis låg risk. Kolla upp t.ex. Ares Capital Corp.

    SvaraRadera
  2. Tittar definitivt på USA, men Ares var en ny bekantskap. Kursuppgången ser dock brutal ut. Har den hyfsat stöd fundamentalt?

    SvaraRadera

Mest läst