För ett par dagar sedan analyserade vi index och varnade för att sitta alltför långt från säljknappen. Sedan tillbringar man gårdagen på en konferensanläggning och då går förstås proppen ur. I dag svarade vi på detta genom att sälja både NetEnt och Indutrade i öppningen. Vi fick 380 kr för NetEnt och 404 kr för Indutrade. Inget fel på dessa bolag i dagsläget, men enligt vår devis att följa marknaden och överleva för att investera en annan dag, så gäller det att inte ge tillbaks för mycket av vinsterna och hålla förlusterna kort.
NetEnt har bjudit på en fin resa (+ 44% samt ytterligare några % i utdelning) och vi återkommer gärna i rätt marknadsläge.
Indutrade köpte vi nyligen och tajmingen kunde ju varit bättre, men även här ser vi framtida möjligheter om fundamenta inte förändras. Vi hade fortfarande några procentenheter till vår automatiska exitnivå, men risken att den träffas inom kort kändes stor, varför vi lika bra kan ta en mindre förlust redan nu (- 4%).
NETENT
INDUTRADE
Den perfekta stormen?
När vi summerar alla makrohändelser den senaste tiden börjar det nu kännas stormigt värre. Till exempel:
Tillväxttakten i Kina fortsätter att mattas:
The weakest Chinese manufacturing data since the global financial crisis accelerated a selloff in riskier assets, sending the Standard & Poor’s 500 Index toward the worst week in three years.
Kina devalverade också och skapar obalans i regionen. Nu tvingas bland annat Vietnam och Kazakstan att låta valutan flyta och fler kan komma att följa efter. Dessutom har man satt ytterligare press på FED och räntehöjningen i september verkar mer avlägsen. Å andra sidan har FED sänkt börsen förr.
Oljepriset fortsätter sitt fall och drar råvaruproducerande länder med sig. Ryssland, Saudi Arabien och Norge är bara några berörda.
Grekland är numera bara en mindre pusselbit, men ser ut att gå mot nyval. Även andra mer oväntade länder har problem. Finland brottas med en alltför stark Euro och fick sitt kreditbetyg sänkt. Till och med Tomten hotas av konkurs!
Turkiet går också mot nyval och även här brottas man med vacklande tillväxt. Brasilien laddar för OS, men det brukar vara ett tecken på kommande förfall (som redan börjat).
Därtill har Nord och Sydkorea tagit de sedan en tid frostiga förbindelserna till en ny nivå.
Nu finns det ju positiva saker också. Magdalena Andersson höjer Sveriges tillväxtprognos från 2,6% till 2,8%.
Nästa fråga blir om stormen nu är över och likt oktober förra året vi får en snabb vändning uppåt?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar