onsdag 19 augusti 2015

Taskigt läge eller? Hur ser det ut på marknaden?

Det var ett tag sedan vi granskade index och med tanke på den senaste tidens centralbankskrigande kanske en översyn är på sin plats. Även om det är intressant att följa makroanalyser är de ofta ganska värdelösa för investeringsbeslut, eftersom de handlar om olika personers tyckande. Det som är av intresse är hur folk faktiskt agerar och det kan vi bara se i direkt marknaden (index).



9 juli fick vi en signal om möjlig vändning upp (pil 1 i nederkant). Minns att vi före det (29 april) hade definierat en ny björnmarknad?

16 juli kom en follow-thru (stor ökning i index under hög volym = ovan stora feta pilen), vilket gjorde att vi kunde börja tro på bättre tider. Men ganska snart tog det stopp och redan den 21 juli kan vi finna den första distributionsdagen (en stängning ner under högre volym än dagen före). Idag räknar vi in den 6:e distributionsdagen och dessutom sker det under 200 dagarssnöret. Vi bör alltså agera närmare sälj än köpknappen. Köpknappen är faktiskt inte aktuell förrän vi får omvända signaler hur bra företaget än må vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst