torsdag 22 oktober 2015

Spaning på rapportflödet och ett nytt köp

Vi börjar väl med köpet. IAR system är ny i portföljen. I.A.R Systems är leverantör av mjukvara för programmering av processorer i inbyggda system. Jag har länge följt deras fina tillväxtsiffror och väntat ut ett läge för entré.  Dagens rapport och utbrottet från en längre bas fick duga och vi klev in till 115 kr. Volymen var inte överväldigande,  men det är den sällan i IAR. Om aktien nu börjar bygga en ny bas på en högre nivå bör vi minst kunna sikta på omkring 140 kr i ett första skede .


Flera av portföljens aktier rapporterade också idag, men jag avvaktar analys av dessa till jag får in siffror i systemet.

Men vi kan kosta på oss några andra noteringar. Bankerna har dessa toppat? Det verkar svårt att hämta hem mycket mer i nuvarande marknadsläge. Såväl storbanker som Avanza och Nordnet fick ett sådär mottagande, likaså Intrum som också verkar inom finans. Nordax, som finns i portföljen, hade väl inte heller något extra att bjuda på. Men verkar samtidigt vara den som såg de mest positiva framtidsutsikterna.


IJ

SHB
 
Vidare finner vi att tillväxten in casinobranschen är fortsatt het. Betsson som backat en period gjorde storstilad comeback med +10%. NetEnt som vi släppte väl tidigt var också solida, men aktien har gått väl starkt den senaste tiden och även de bästa aktier behöver vila emellanåt. NetEnt återtog visserligen förlorad mark i slutet av dagen, men tittar vi på RS-linjen pekar den söderut. Kanske ger det oss ett nytt köpläge på sikt? 


Betsson
 
 


NetEnt


Det finns förstås mer spännande saker, men det är en dag imorgon också (med nya rapporter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst