onsdag 22 september 2021

Slutet på fotbollssäsongen början på börssäsongen?

Vi har kunnat notera att många aktier i våra portföljer har backat, eller likt Surgical, trampat vatten sedan omkring mitten på augusti. Här ser vi också likt i många grafer negativa divergenser i exempelvis RSI. Det öppnar förstås för potentiellt än lägre kurser.

Å andra sidan befinner vi oss i tidig höst, vilket ofta innebär lågsäsong på börsen. OMX har också uppvisat minst fem distributions-dagar under samma period, så en viss sättning låg i korten även utan osolida kinesiska fastighetsbolag. Vi som varit med ett tag vet att just fastighetskriser är något man gärna undviker. Japan 80-tal, USA 00-tal och hur många minns svenska Nyckeln på 90-talet?

Är det inte ett kinesiskt Nyckeln vi nu ser kan vi dock hoppas på en vändning uppåt från oktober, som ju traditionellt är en stark börsperiod. Inte minst utifrån den återhämtning vi ser i den svenska ekonomin.

Här skulle vi kunna infoga en klassisk SWOT-analys. I väntan på den får ni gärna bidra i kommentarsfältet. Det vill säga vilka faktorer utgör möjligheterna respektive riskerna på börsen under slutet av 2021? 


 OMX All


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst