torsdag 7 februari 2019

Tillväxtoron är tillfälligt tillbaka? Likaså ett köpläge?

EU varnar för sämre tillväxt
Och vi varnade för att 200 dagars MA kunde bli ett motstånd som inte kan knäckas i ett första försök. Efter att vi levt på ovansidan i endast en dag, så kom rekylen med en kraft av -1,41% idag. I det perspektivet var vårt köp i Orexo mindre väl tajmat och vi får se om det överlever rekylen. En rekyl som å andra sidan inte verkar bestå av någon ny information (sämre utsikter för Europa), utan bara nya budbärare, bland annat EU kommissionen.

Proact
Proact, som finns som en rest från gamla Aktieräven portföljen, redovisade igår ett resultat efter skatt på 39 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (upp från 35,8). Resultatet per aktie uppgick till 4:24 kronor (3:90). Nettoomsättningen uppgick till 967 miljoner kronor (892). Utdelning höjs också till 4:15 kronor (3:75).

Vi kan också notera att aktien brutit ut från en dubbelbotten och genererade ett möjligt köp vid brottet av 185 kr. En ny chans kan eventuellt uppstå vid en mindre nedåtrekyl i index och aktie. Bolaget har nu för övrigt ökat vinsten varje år sedan 2013. Vi sätter en målkurs på cirka 230 kr.

PROACT IT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar