tisdag 5 februari 2019

Blandade rapporter, 200MA och Aktieräven gör ett köp

Index
Rapporterna för Q4 fortsätter att komma in med blandade resultat. Idag bidrog ASSA på den positiva sidan och sammantaget har perioden fortsatt att lyfta index. SIX har sedan vi identifierade vår follow-thru stigit stadigt och hela vägen ovan 10 dagars MA och har nu letat sig upp till 200 dagars MA. Ett område som skulle kunna utgöra en naturlig paus i uppgången. Vi kan också se att Nasdaq befinner sig i ett liknande läge. Antalet distributionsdagar är dock ännu få varför vår utgångspunkt fortsatt utgår från att trenden är uppåt.


SIX

Aktieräven gör ett köp
Trots en starkt marknad sedan årsskiftet har Aktieräven haft svårt att hitta bra case. Orsaken är dels att den förestående nedgången "förstört" många aktiers grafer och det krävs viss tid att bygga de formationer vi letar efter. Fördelen är förstås möjligheten till nystart, då många baser hade blivit sena och därmed mindre pålitliga. Nu börjar vissa närma sig. En sådan aktie, som också visar många av de fundamenta vi letar efter är Orexo som nyligen rapporterade. Idag tog vi en position på nivån 76 kr.

De närmaste dagarna hoppas vi återkomma med en lite utförligare beskrivning av hur vi resonerat och lite av de andra justeringar vi gjort i vår strategi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst