måndag 9 november 2020

Investeringsteman för Tillväxt

 Investeringsteman

Våra huvudportföljer i dagsläget är tillväxtportföljen respektive utdelningsportföljen. Detta kompletteras med den mindre och mer experimentella magiska portföljen. Vår Canslim-portfölj är för tillfället satt på paus, men vi har skapat en ny bevakningslista utifrån den strategin och kan komma att trycka på köpknappen om rätt läge visar sig.

Idag tittar vi närmare på tillväxtportföljen, som har viss av sin strategi från vår canslim-modell, men som också bygger på olika investeringsteman och i övrigt också är mer upplag likt en fondportfölj, med ett större antal innehav.

Föga förvånande är Teknologi och digitalisering ett framträdande tema. Det temat har undergrupper som 1) Affärs- och IT-system, IT-konsulter. 2) Internettjänster (både B2B, B2C och onlineprodukter) 3) Gaming och spel. 

Ett annat tema är Hälsa. Här finner vi läkemedel, hälsoprodukter, medicinsk utrustning och vårdtjänster. Det senare kan både avse omvårdnad, men och tekniskt stöd.

Friluftsliv gränsar lite till hälsa, men avviker ändå så pass att det får utgöra ett eget tema. I det här temat ingår även Husdjurstrenden.

Fastighetsförvaltning låter kanske inte så mycket tillväxt, men tillsammans med annan utveckling tror vi att även denna bransch kan förnyas.

Fintech, Miljö inklusive Grön energi, samt Säkerhet är ytterligare exempel på teman vad vi vill stoppa i väskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst