torsdag 21 oktober 2021

Rapportkommentarer Megatrend-portföljen + analys TF Bank

Megatrend-portföljen kallar vi numera vår fondliknande väska som utgår i från att inhysa tillväxtaktier från bolag som förhoppningsvis långsiktigt kan rida på starka samhällstrender. Detta för att tydligare skilja ut tillväxtaktierna i canslim-portföljen som delvis grundar sig i ett liknande tänk, men som kanske har en kortare placeringshorisont. Den senare har ju varit lite i dvala, men fick för en tid sedan ett innehav i form av Svedbergs, som för övrigt kom med en fin rapport idag. Just Svedbergs återkommer vi till i annat inlägg.

Megatrend-portföljen har även den fått flera rapporter idag och glädjande nog har de varit överlag positiva. Roade mig med lite betygssättning enligt följande. A - Med beröm godkänt. B. Väl godkänt. C. Godkänt. D. Nåja. E. WTF.

Biogaia som redan förvarnat om goda siffror kunde nu bekräfta detta mer utförligt och får betyg A. Proact växer sina molntjänster och är förhoppningsvis åter på väg åt rätt håll efter en besvikelse i Q2:an med efterföljande värdetapp. Vi är snälla och betyget blir B. Christian Berner överraskar marknaden med sin omsättnings och vinstökning och stiger 10 procent. Vi delar ut ett A. Lime växer sin omsättning, vilket kan ge resultat på sikt, men vinsten dalar i kvartalet. Ibland kostar det att växa och betyget får ändå bli ett C.

Först ut i portföljen med ett starkt A var TF Bank och då utlovades en uppdaterad HK-analys. Baserat på värdena nedan blir vår långsiktiga riktkurs 276 kr. Bästa FA läget är kanske passerat, men det bör ändå finns värde på uppsidan?
   

3 kommentarer:

  1. Hur får du den där lilla rutan med Q3 kommentarer i grafen?

    SvaraRadera
  2. Kanske bör förtydliga att rutan inte visar faktiskt resultat i Q3 utan är den framtida prognos vi baserat analysen på (vår gissning baserat på Q3 och tidigare prestationer).

    SvaraRadera

Mest läst