fredag 16 september 2022

Vecka 36. Mellan jobb...

Har Aktieräven gått och blivit arbetslös? Nej i det verkliga livet tuffar ännu tjänstearbetet på i oförminskad skala. I vårt andra arbete som investerare känns det dock som vi är på väg mellan arbeten. Vi avser ju att åter växla över till en tydligare canslim-strategi för att försöka maximera potentialen av nästa tjurmarknad. Det innebär samtidigt att vi behöver avveckla mycket av vår nuvarande tillväxtportfölj. Det är här känslan av mellan jobb infinner sig. Vi ser fram emot att ta tag i vår nya utmaning, men har några månader kvar på det tidigare jobbet där vi försöker göra ett snyggt avslut. Tyvärr innebär det också många surdegar att hantera. Vi behöver också avgöra om det är någon aktie som ska tas med till det nya arbetet. I veckan har vi till exempel avvecklat kvarvarande vinst i Thule, samt de norska Meltwater och Huddly.

Utdelningsportföljen har fyllt på med pengarna från Leo Vegas. Överväger här mer bank eller NP3 Pref.

Kassan börjar härmed fyllas rejält och vi börjar närma oss 40 procent, vilket då inkluderar nysparande som i år inte hittat sin placering. Canslim funkar bäst i "Stage 2" och dit är det i nuläget en tid kvar. Vi ser också att även trendande aktier har svårt att stiga vidare på utbrott och att det är lätt att bli utstoppad. Ett undantag har varit Arctic Paper som nu kan komma att bygga ännu en bas. Vi ser samtidigt att volymen ökat rejält, vilket gör att den nu är väl uppmärksammad och att ett nytt utbrott därmed kan få svårare att lyckas. Att det är en fjärde eller femte bas styrker den tesen.


Det mest signalerna pekar också på att det krävs en rejäl recession med stigande arbetslöshet för att få bukt med bland annat rådande inflation. Det innebär tyvärr att fler kommer behöva uppleva känslan av att vara mellan jobb. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst