söndag 19 november 2023

Köp något! Veckans aktier: Bilia och Atlas Copco

Börsen har vänt från depp till pepp. Vilket med en follow-thru betyder att vi borde köpa något för att pröva tårna i det eventuellt nya börsvatten som rullat in. Till skillnad mot USA är utbudet av lägen lite mer begränsat, mycket beroende på att de största rörelserna tenderar kommit i de mest nedtryckta aktierna, vilka ofta först kan behöva bygga en bas.

Vår utdelningsaktie Bilia befinner sig till exempelvis fortfarande i en stage 4 trots en uppgång på cirka 15 procent sedan botten. Nu nosar vi dock på 30 WMA. 


En FA-koll i Hittakursvinnare visar samtidigt på framtida potential om företaget kan återkomma till föregående multiplar. Vi har räknat på en marginal om 4%. Försäljningstillväxten de senaste åren har med något undantag varit knappt 5%. Vi hoppas den går att skruva upp till i snitt 7,5%. Det historiska p/e spannet har varit 5 till 15. Vi hoppas att även det ska återkomma när tiderna förbättras. Med de förutsättningarna får vi ett köp upp till 145 kr. Då räknar vi förstås även in en fortsatt god utdelning.


Vi har även företagit ett köp i uppgången. Det fick bli Atlas Copco som till skillnad mot mycket annat ligger i en senare stage och bör kunna fortsätta uppåt om index gör detsamma.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst