fredag 5 januari 2024

Ingångsvärden 2024 - Supertrendportföljen

Ett nytt börsår tar sin början och inledning har likt vädret ute varit lite kyligt. Förra året var inte heller vårt bästa, men slutade i alla fall på plus i samtliga portföljer. Utdelningsportföljen kom i mål på 9,9%, och Supertrend på i princip samma 9,9%. Vi har av olika skäl börjat swinga vissa aktier via Nordnet och där ligger vi 27,4% upp, så sammantaget är vi lite närmare, men ändå inte för 2023 riktigt vid vårt långsiktiga snittmål på 15% (gäller inte utdelningsportföljen där målet är en viss summa vid pension).

Nu tar vi nya tag för 2024 med målet att vara tydligare i vårt agerande. Definiera om vi är inne som investerare eller trader i en aktie (jämför Weinstein) och fokusera mål och stopploss nivåer därefter.

För att stimulera oss att vara mer påkopplade som det numera brukar heta i sportsammanhang siktar vi på fler grafer och mindre snack. Det ska förhoppningsvis även bidra till tätare uppdateringar. Vi inleder med att gå igenom de aktier vi just nu äger i Supertrendportföljen. Första sex ut är:

Atlas Copco
Haft en fin resa från utbrottet från koppen, men drabbats hårt av den senaste veckans rekyl. Hänger löst!

Christian Berner
Gått oväntat bra och håller ännu emot hyfsat i rekylen

Duni
Vår chansning på ett utbrott från ett handtag har inte resulterat (ännu?).

Evolution
Vände på 200 MA. Lite i ingenmansland.

G5
Borde givetvis sålt för länge sedan. Finns dock saker som talar för att den platsar dock annan plats?

Gaming Innovation
Var på väg mot det utbrott vi siktade på, men höstbörsen gav för stor motvind. Nya tag 2024?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst