fredag 16 januari 2015

Vi laddar om för 2015

Ledigheten har givit tillfälle till reflektion. Att analysera tidigare trading är viktigt och här hjälper det till att ha en blogg att se tillbaka på. Överlag var 2014 ett positivt år med bra utveckling och vinster i ett flertal aktier. Naturligtvis fanns också positioner som inte infriade förväntningarna, men det finns inga 100%-iga strategier, istället har vi våra exitnivåer som begränsat våra förluster, och har man följt dessa bör man ändå kommit ut med en hyfsad vinst 2014.

Något vi noterat tidigare är att vi vid några tillfällen var lite sena ur vissa positioner, trots att svaghetstecken fanns. Vi tar med oss detta och försöker göra 2015s trading än bättre. Samtidigt ska vi ha klart för oss att marknaden just nu inte är den mest fördelaktiga för vår strategi. Osäkerhet om räntenivåer, oljepris, stödköp, etc. gör marknaden väl ryckig, vilket är ofördelaktigt för vår oftast medellånga modell. Att uppgången också varat flera år gör att vi får sena baser i graferna, något som generellt bidrar till lägre träffsäkerhet.

I skrivande stund konsoliderar OMX, samtidigt som den amerikanska uppåtgående trenden är satt under press. Vi kan till exempel notera att såväl Apple som Facebook handlas under 50 MA. Till detta kan vi addera den Schweiziska turbulensen.

Vi hade förhoppning att addera några nya aktier efter årsskiftet och kanske se ett januarirally, men varken marknader eller grafer har hittills givit oss tillfälle. De få utbrott vi sett i bevakade aktier har passerat möjlig köppunkt väl snabbt (exempelvis DistIT påhejade av Börsveckan). För den som väntar på nya köp har vi dock en uppfräschad bevakningslista med cirka 20 tillväxtbolag. Nu väntar vi bara på en "market in an upptrend".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar