onsdag 8 april 2015

PA Resources - uppgång & fall (samt NGS laddar om)

Så här såg det ut när vi tog in NGS i portföljen för ett antal veckor sedan. Aktien bröt ut från en lång cup-formation under mycket god volym.
 

NGS har som synes nedan därefter fallit tillbaka och samlat kraft. Tillfälligt var den även under vår exitkurs, men eftersom volymen var låg kunde vi avvakta dagen ut och den stängde istället på dagshögsta och kunde därför vara kvar i portföljen. Därefter har aktien åter börjat avancera och har kanske skakat av sig de mest tveksamma investerarna. På detta sätt har vi fått ett handtag (handle) till vår kopp (cup). Dock lite högt upp i basen för att vara optimal. Över 154 kr tar NGS till öppet territorium och förhoppningsvis en ny högre bas.

Nu börjar också sommaren närma sig och sjukhusen behöver fyllas med semestervikarier. Eftersom det redan nu råder personalbrist på många håll finns det säkert många personalchefer som framöver tvingas ringa bemanningsföretagen. Kan då NGS leverera till rimliga lönenivåer finns det extra uppsida.Vi ligger följaktligen kvar i vår position, med tillsvidare samma exitnivå.   

 
Sedan händer det saker i oljebranschen. Shell gör en storaffär och köper BG Group för 600 miljarder. Gunvor lämnar PARE åt sitt öde och Shell avser tydligen att göra detsamma med Arktis genom att gå före med att borra efter olja där. Greenpeace försöker dock uppmärksamma världen på detta. Här kan du läsa mer aktionen och oljeriggen Polar Pioneer . Förutom att stödja aktionen bidrar jag också genom att vägra tanka Shell. 
 
Avslutningsvis visar jag nedanstående månadsgraf över PARE:s uppgång och fall. Sett i detta perspektiv är det svårt att förstå någon önskat investera i PARE efter 2008. Men får samtidigt erkänna mig skyldig, även om jag inte deltagit i den värsta utförsbacken (dock använde jag mig av en mer kortsiktig strategi på den tiden). Bilden visar också vikten av att använda både dag, vecko och månadsgrafer.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst