onsdag 29 april 2015

Nu är björnen här!


Förra veckan frågade vi oss om björnen var på väg. Vi hade identifierat minst fem distributionsdagar de senaste 6-8 veckorna, vilket fått oss att ana oråd. Efter att ha tänkt efter över helgen valde vi dock att ligga kvar med samtliga innehav trots varningen. Orsaken var rapportperioden och att vi ville se våra bolag bekänna färg. Det hela underlättades förstås av en positiv öppning på måndagen.

Rapportperioden har ju överlag varit ordentligt blandad på börsen. Tyvärr verkar flera av de OMX tunga tillhöra de större besvikelserna (Ericsson, Atlas, JM, NCC). Våra egna innehav har de flesta däremot visat fina resultat - Probi, Vitrolife, Net Ent, HiQ och NGS. Doro visade minus, men här var förväntningarna inte heller höga i de korta perspektivet. Swedbank visade väl i princip ingenting, men framförallt ingen edge för uppgång (det är ju nu även ett år till nästa utdelning).

I princip är vi nu tillbaka till förra helgen. Förutom att vi nu har ytterligare minst två distributionsdagar, vi vet rapportläget och vi vet att björnen nu stigit in genom porten. Vad vi inte vet är hur länge han tänker stanna, men vissa defensiva steg bör övervägas. Imorgon är dessutom en kort börsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst