måndag 6 juli 2015

Grekland från andra sidan (på semester i Turkiet)

Den senaste veckan har börsen och Greklandsproblematiken bevakats från poolkanten, eller snarare via fri WIFI invid receptionen. Den var visserligen fri på hela hotellet, men lite klen både vid pool och balkong.

I princip är ju frågan fortsatt mest ett förhandlingsspel. Folkomröstningen kan framöver bli ett klassiskt exempel på kurser i förhandlingsteori, om hur man skapar och hänvisar till bindningar i en förhandling. De flesta parter verka samtidigt önska att Grekland behåller Euron, även de greker som röstade nej i folkomröstningen. Förespråkarna för en Grexit synes främst vara de som tröttnat på att den så kallade krisen överskuggar allt annat på agendan. När kommer då en lösning? Ja, i sådana här prestigeladdade förhandlingar brukar det ske "fem i tolv".  Fem i tolv är tydligen numera den 20 juli.

Till dess kan vi använda regniga dagar till att uppdatera bevakningslistorna. Tänkte primärt ge mig i kast med en uppdatering av bolagen på Large Cap. Skulle det mot förmodan öppna upp sig för strand eller hängmatta kanske Grahams - "The intelligent investor" vara ett val:

"As Graham never stops reminding us, stocks do well or poorly in the future because the businesses behind them do well or poorly—nothing more, and nothing less."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst