fredag 24 juli 2015

Bästa bolagen på Large Cap (part III)

Dags att avrunda vår titt på Large Cap bolagen. Hittills har vi skapat en bevakningslista baserat på vinsttillväxt över fem år, senaste tolv månader, ROE, samt i förhållande till försäljningsutvecklingen.

När vi scannar nyckeltal händer det att vissa bolag faller bort som ändå kan vara av intresse. Ibland beror det på att vissa faktorer saknas för bolaget, att historiken är för kort (IPO:s) eller att företaget precis faller utanför våra uppsatta kriterier. Vi kanske också vill bevaka ett bolag i en potentiell tillväxtbransch. I dagsläget hittar jag fem sådana bolag som jag gärna vill ta med för bevakning.

Assa Abloy (nya elektroniska lås), ABB (robotisering), Indutrade (fin historik), Securitas (säkerhet), och så kan vi inte bortse från det ständiga (?) tillväxtföretaget H&M.

Sedan tidigare har vi ju bortsett från bolag inom fastighet, investment och bank. Två sådana får dock följa med. Det ena för dess satsningar inom e-handel och liknande tillväxtbranscher. Det andra för att följa fastigheter genom ett av de ledande företagen.

Vår Large Cap bevakning omfattar därmed (ingen rangordning):

Intrum Justitia (passerat köppunkt)
SKF
MTG
Loomis
ICA
Hexpol (passerat köppunkt)
Betsson
Millicom
Autoliv
Hexagon
JM
BillerudKorsnäs
Nibe
Assa Abloy (passerat köppunkt)
ABB
Indutrade
Securitas
H&M
Kinnevik
Balder

Nästa steg blir en teknisk analys och reaktionerna på senaste kvartalsrapporterna. Hoppas återkomma inom kort med några grafiska exempel och kommentarer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar