måndag 27 juni 2016

OMX - Igår, idag, imorgon?

OMX före Brexit
 
Igår uppskattade vi dagens fall för OMX30 till 1245 motsvarande cirka 8%. Tyvärr bettade vi inga pengar på detta. För idag kan vi konstatera att OMX föll 8,42% och stängde på 1246!
OMX efter Brexit


Nästa avgörande gäller nu den nedåtgående triangel som OMX bildat sedan toppen i april förra året. Förr eller senare måste det ske ett utbrott. Har vi inga andra indikationer brukar vi anta att utbrottet sker i trendens riktning, dvs söderut. Nu finns ju förstås tydliga indikatorer på att det är just ditåt vi ska.

Under 1245 är stöden samtidigt svaga. 1100 motsvarande 26 juni botten 2013 är väl det första lite mer konkreta.

NASDAQ lämnade också sin sidledes konsolidering idag och på sikt hägrar 4300 om marknaden inte hittar något stabiliserande? 4533 kan dock vara ett första delmål.
NASDAQ bryter ner. Tar vi sikte på 4300?

När vi ändå är inne på trender så kan ju sådana bidra till olika effekter. En sådan är att ett allt mer ålderstiget samhälle blir mer konservativt och samhällsförändringar tar allt längre tid. Kanske var det en sådan effekt vi såg i Brexit, vilken ju stöddes bland annat av de äldre, medan de yngre ville stanna. När sen bara 36% av de under 24 år valde att rösta försämras ju oddsen ytterligare. Valdeltagandet var annars 72%.

Just det! Grattis Island!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar