torsdag 12 oktober 2017

Vi har adderat Addtech & Balco, men borde köpa mer aktier inom hälso- och sjukvård?

Vi borde köpa mer aktier inom hälso- och sjukvård.

Rådet är inte mitt utan hur vi tolkat Löwengrips förslag till kvinnor, och antar vi, även andra som är nybörjare på aktier. Rådet i texten i Metro, där hon och Pingis lanserar sin nya bok Aktiedrottning löd: Köp aktier i sådana företag som du känner till eller en bransch som du kan. Eftersom Aktieräven närmast arbetar mot området hälso- och sjukvård, så antar vi att det är där vi bör spana.  Förmodar att hon läst en del Peter Lynch som förordade lite av en sådan strategi i ”One up on Wall Street”.
Ett problem med den strategin är dels att man kanske överskattar sin kunskap om branschen, dels kanske sällan har koll på hela marknaden. Exempelvis kanske Volvo säljer bra i Örebro, men det behöver inte betyda att man säljer bra i hela Sverige, norden eller världen. Däremot kan detta förstås tjäna som ett uppslag till vidare studier kring bolaget och dess aktie.

En annan invändning är att man kanske jobbar i fel bransch? Det vill säga söker man tillväxtaktier blir det ju lite fel om man letar på en mogen marknad. Det kan också vara svårt för gemene man att se en trend innan den är alltför uppenbar. Någon som vill köpa ett lager fidget spinners?

Hur som helst har vi adderat teknikhandelskoncernen Addtech. Bolaget har stått med på vår bevakningslista över tillväxtkandidater och när den nu visade en W-formation, så gjorde vi ett tillslag efter att köppunkten på 166,50 kr passerades. Vi kom in på 169 kr. Köppunkten återtestades i torsdags, men har nu åter stigit och noteras i skrivande stund på 172,50 kr.Addtech

Senast aviserade vi ju även att vi tecknade Balco Group och där vi fick vi såklart bara de "obligatoriska" 100 aktierna. Bra introduktioner kan dock vara värda att bevaka för nya köpsignaler en tid efter att introhetsen lagt sig.


Balco Group


2 kommentarer:

  1. Kan ju även vara ett problem/risk om både kapital och tjänst ligger i samma bransch då man oftast vet mest inom det yrke man har. Självklart spelar det roll hur pass "beroende" man är av kapital och möjligheten att hitta nytt arbete om det går åt helvete..

    SvaraRadera
  2. Bra tänkt. Exempelvis finns det säkert mer än en person som köpte personaloptioner (för lånade pengar) i hypade it-bolag under 90-talet och som sedan fick se aktien störtdyka och sedan förlorade jobbet på samma firma.

    SvaraRadera