onsdag 25 oktober 2017

Sänkta av bostadsmarknaden

Förutom ett nyvaknat intresse för golf, så har den senaste tiden ägnats åt bostaden. Familjen behöver mer förvaring och när en bygghandlare erbjöd 30% på skjutdörrar, så bestämdes att vi skulle göra slag i saken. Dörrarna har ännu inte anlänt, men det krävs ett visst förarbete för att planera garderobsinredning och lite andra anpassningar, så jobbarbyxorna har varit på en hel del de senaste veckorna. Dessutom ska trädgården packeteras inför vintern. Det har också gjort att börsen inte fått riktigt den uppmärksamhet vi skulle önska. Inte minst med tanke på att vi har rapportperiod. Kanske kan vi reparera detta under kommande höstlov?

Därmed kan vi också säga att vi blivit dubbelt sänkta av bostaden och bostäderna. För medan vi varit borta har innehavet i Magnolia sänkts till en ohållbar nivå. Visst har vi haft ögonen på aktien, eftersom bostad allmänt gått kräftgång en längre tid. Ett tydligt exempel är JM nedan. Även Magnolia har ju dinglat runt och under vår 8%-iga exit nivå, men samtidiga positiva signaler i bolaget har gjort att vi ända tänkt oss kunna vänta ut rapporten den 27 oktober.

JM

Tyvärr hann high-end byggaren Oscar P med att, i kombination med ett antal "bostadsoro"-artiklar, dra proppen ur det läckande karet innan dess med sin vinstvarning. Även om vi dag kan läsa i SVD att vissa tror att oron är överdriven, så kan vi troligen den närmaste tiden i bästa fall hoppas på en konsoliderande bostadstrend.

"... Det var fokusen på fastigheter och bostadsmarknaden, och jag tror att speciellt utländska investerare och analytiker som inte sitter så nära marknaden drog väldigt negativa slutsatser om till exempel vinstvarningen för Oscar Properties kvällen innan, så blev det ett tema för dagen, säger han. Både Andreas Håkansson och Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred berg fondkommission, säger att ingenting i storbankernas rapporter antyder att det finns problem på bostadsmarknaden. – Absolut inte och jag tror inte det kommer synas i kommande rapporter heller, säger Andreas Håkansson."


Fredagen kan hur som helst bjuda på intressant läsning.

O.P.

För att avsluta lite roligare finner vi att Leo Vegas levererar enligt plan och dessutom gör ett förvärv. Vi siktar på att 80 kr passeras före jul ...

"Leo Vegas klättrade 12 procent. Leo Vegas köper det maltesiska bolaget Web Investments vars koncern innehar varumärket Royal Panda. Köpeskillingen uppgår till 60 miljoner euro med en möjlig tilläggsköpeskilling om ytterligare högst 60 miljoner. Bolaget släppte även rapport på morgonen där resultatet var i linje med förväntningarna."

Leo Vegas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar