söndag 19 november 2017

Vi köper lite reklam från Ad City Media

I veckan köpte vi Ad City Media efter att de redovisat en fin Q3 rapport som kan tyda på att bolaget åter är på rätt spår. Nu kanske inte Q3 innebär de tuffaste jämförelsesiffrorna, men kvartal ska med kvartal jämföras.

Vi har ägt aktien förr, vilket resulterade i en okej vinst. Inköpet nu gjordes på rapportdagen till 116 kr. Aktien backade sedan under fredagen, men efter en skaplig uppgång på kort tid är det inte ovanligt. Aktien ligger just nu strax under 200MA. Förutom detta finns närmaste större motstånd vid cirka 130 kr. Då VD tror på ännu bättre siffror i Q4, tror vi förstås att denna nivå ska kunna hotas under 2018.

ACM vecka

CA (Visar bolaget tillväxt)
EPS tillväxt över 25% senaste kvartal. Ja
Stegrad vinstökningstakt - Ja
Minst tre vinstår - Ja
Försäljningsökning > 25% senaste kvartal. Ja
ROE > 17% - Nej, cirka 15

N (Vad är nytt, vad driver tillväxten?) 
"AdCityMedia är verksamt inom marknaden för utomhusreklam och är idag ledande i Sverige inom segmentet digital storformatsreklam i utomhusmiljö. Bolaget har sedan 2015 tredubblat det säljbara mediautrymmet avseende digitala mediaytor I citymiljö samt med erfarenhet från sina 16 år utökat med ytterligare ett affärsområde “Creative”.

Creative hjälper företag att synas och värdera sina egna mediamöjligheter såväl på fasad som I butik. Under affärsområdet “creative” har bolaget två huvudinriktningar “digital signage” (digitala skärmar I butiksmiljö) och “production” (analog storformatsreklam på fasad och I butik). Framtiden är digital och I nuläget har bolaget ca 1 500 egna mediaytor och över 3 000 digitala skärmar som bolaget driver avseende innehåll och support åt externa kunder.

Marknaden för utomhus växer och övergången från analogt till digital sker I mycket snabb takt. AdCityMedia är innovativa och har tekniken som gör att bolaget ligger I framkant vilket ger bolaget goda förutsättningar att ta tillvara marknadens tillväxt."

SLI (Finns det support i marknaden för en uppgång)
A/D i upptrend - Ja
RS i upptrend - Ja
Tekniskt gynnsamt: Utbrott från cup-with-handle och gap. Aktien har dock varit i en årslång svacka och förhoppningen är nu en turn-around.
Volymen ökade vid köppunkten med minst 40: Ja
Ökat fondägande - Nej, småsparardriven. Vissa insiderköp i augusti. VD sålde stort i början på året, vilket då var helt rätt.

M (Den allmänna trenden)
Marknaden är i en upptrend. Nja, långsiktigt ja, men för dagen får marknaden anses vara under press.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar