måndag 21 maj 2018

Balco och Byggmax - revansch i byggbranschen?

I vår utrensning av före detta IPO aktier låg Balco länge lite risigt till. Men eftersom vi tillbringat de senaste helgerna på Byggmax och snickrandes dess produkter, vilket för övrigt Byggmax verkar mått bra utav, har Balco fått tid till revansch.

För Byggmax är det dock en knapp tio kvar innan aktien åter är tillbaka i den kanal där aktien tillbringade många kvartal innan bakslaget i Q4:an 2017.


Byggmax


Senast idag fick Balco hjälp av Börsveckan. "Köp Balco: Balkongbolaget tappade lite fart i tillväxten under första kvartalet men Börsveckan tror att det var temporärt och anser att utsikterna ser ljusa ut på sikt. Aktien värderas försiktigt och borde kunna ge en god avkastning det närmaste året."

Men redan inför rapporten började aktien röra på sig och tog sig över den länge så svårforcerade 65 kr linjen. Rapporten har också dragit till sig ökad volym, vilket sammantaget gör att Balco får hänga med en stund till...

"STOCKHOLM (Direkt) Balkongbolaget Balco redovisar ett resultat efter skatt på 15,6 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (7,3). Resultatet per aktie uppgick till 0:89 kronor (0:47).

Rörelseresultatet blev 22,0 miljoner kronor (23,1) och rörelsemarginalen var 9,1 procent (10,0).

Nettoomsättningen uppgick till 243 miljoner kronor (231).

Anpassningen till IFRS 15 och trögheten med bygglov i Köpenhamn har påverkat omsättningen i kvartalet negativt, tillsammans med uppskattningsvis 17 miljoner. Rörelseresultatet har på samma sätt påverkats negativt med cirka 7 miljoner, uppger bolaget i rapporten.

Orderingången uppgick till 271 miljoner kronor (220), en ökning med 23,2 procent, varav renovering stod för 95 procent.

Orderstocken uppgick vid utgången av kvartalet till 1.280 miljoner kronor, vilket var en ökning med 16 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

"Den växande orderstocken ger oss goda förutsättningar för en hög omsättningstillväxt under det närmsta året", skriver vd Kenneth Lundahl."  

 
Balco

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst