söndag 3 juni 2018

Proact IT Group fundamentalt köpvärd

Hernhag ger i sin chattspalt i senaste Privata Affärer råd om att köpa Proact IT. Aktien finns ju i vår portfölj sedan en tid tillbaka, men har svängt betydligt och har efter en tids nedgång återvänt till nivå med inköpskursen. I dagsläget har vi inga tekniska signaler att gå på, så vi borde kanske inte hänga kvar i aktien, men branschen datalagring och molntjänster är onekligen intressant.

En fundamental analys med Hitta kursvinnare ger också ett klart köp, och det även om vi inte direkt tar i så vi spricker när vi gör prognos för tillväxten.

Försäljningstillväxten har inte heller varit öronbedövande och vi nöjer oss därför med att snitta den till 10% kommande fem år. Vinstmarginalen sätter vi till 4,5% (var 4,7% - 2017). Utdelningsandelen har varit cirka 30% de senaste åren och även det får kvarstå. För fem år sedan kunde Proact ha ett p/e på över 40, men numera rör det sig inom lägre intervall och vi sätter det till mellan 10-20.

Vår (modesta) prognos landar då i att aktien om fem år skulle kunna betinga ett värde på mellan 300-400 kr. Positiva överraskningar skulle förstås kunna bidra till mer och med dagens kurs befinner sig aktien fortfarande i köpzonen. Aktien är tyvärr ofta lågt omsatt, men en årlig avkastning på 20% borde locka fler?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar