tisdag 12 mars 2019

En sälj, en köp, en behåll

Sportlov och Vabruari har hållit oss borta från bloggen, men inte helt från aktiemarknaden även om den fått skötas med vänsterhanden (tur man är vänsterhänt).

Under sportlovet föll tyvärr Orexo utanför vår komfortzon (minus max 8%) och eftersom vi mest var i skidbacken var det bara att följa regeln och sälja. Hade vi haft möjlighet att analysera lite närmare kanske vi hade tagit intryck av att den avslutade veckan ovan 10 veckors MA. Nu har den fått fart norrut igen, men rules are rules. Den finns dock kvar på vår bevakningslista.

Orexo

I Christian Berner klev vi på tåget strax efter senaste rapport. Entry nivån i koppen var ovan 25,80 kr, men vi köpte något lägre på rekylen. Med stöd av måndagens Börsveckan är vi på nytt på väg uppåt.

Christian Berner

Vårt nu lite längre innehav Proact IT har fortsatt visa fina siffor i sin tillväxtbransch och fanns också med i på spaningar med Skoglund nu senast. Aktien har gått 25% sedan senaste bas och skulle normalt vara i säljzon. En aktie som stigit 20% från bas inom tre veckor anses ha särskild potential och bör då behållas i 8 veckor innan vidare utvärdering. Vi behåller därför troligen några veckor till.

Proact

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst