tisdag 26 mars 2019

Norskt i utdelningsportföljen!

Europris
Sedan tidigare har vi två finska inslag i Silverrävens utdelningsportfölj - Sampo och Nordea. Vi har samtidigt sökt västerut för att få in lite norska kronor i portföljen. Såväl Placeringsguiden som Börsveckan har nyligen pekat ut Europris som ett intressant case.

Europris har under de senaste åren såväl höjt utdelningen, som bjudit på extra utdelning (2016). För innevarande år är tanken en utdelning om 1,85 NOK upp från 1,70 NOK, vilket på vår inköpskurs 28 NOK ger dryga 6%.

Börsveckan pekar på fina bruttomarginaler och god intjäning i Norge. Företaget äger också en hyfsad bit av svenska ÖoB, men här är ännu vinstbidraget magert - den "värdelösa" svenska kronan? Placeringsguiden ser även finska lågpriskedjan Tokmanni som en möjlig uppköpskandidat framöver, vilket skulle göra företaget till en stor nordisk spelare i sin nisch.



Trend
Ser vi till USA är just bra lågprisbutiker - so far - en av vinnarna i handelns omställning. Se exempelvis Dollar General och Dollar Tree. Tror vi att den trenden stärks även i Skandinavien så känns bolaget som lämpligt att ta plats i en långsiktig utdelningsportfölj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst