torsdag 4 juli 2019

Ursäkta ghostningen!

Förlåt
Det har ju varit spöklikt på bloggen en längre tid. Får därför be eventuella följare om ursäkt för den nu flera månader långa ghostningen. Förklaringen står att finna i att det helt enkelt varit så mycket annat som upptagit tiden. Inte så att vi varit helt frånvarande från aktiemarknaden, men inte heller helt på. Vi får erkänna att vi faktiskt känt oss lite börströtta. Vågar heller inte utlova någon storstilad comeback, men lite fler inlägg ska vi väl kunna hoppas på, särskilt efter att vi fått en välbehövlig semester.

Uppdaterat
Mot ovanstående bakgrund har det följaktligen inte hänt så mycket under våren. Kanske lite trist med tanke på uppgången, men samtidigt ger börsen alltid nya chanser, så inget att gråta över. Strategin när tiden till enskilda aktier sviker är att istället satsa i några utvalda tillväxtfonder. Core Ny Teknik har varit ett än så länge lyckat tillskott.

Silverrävens utdelningsportfölj
Utdelningsportföljen har begåvats med två nya bolag. Börsveckan lyfte nyligen fram CAG group som ett nytt intressant bolag på börsen. Aktuell direktavkastning var 3,4% och man menade vidare att det fanns en potential för framtida utdelningshöjningar. Vi initierade därför nyligen en första post för 80 kr.

Silverräven tyckte också att det balanserade ett tidigare inköp av den lite äldre aktien Volvo B. Även här var direktavkastningen över 3% (även utan årets bonusutdelning). Rimligen bör det hända en del även på den tyngre fordonssidan de närmsta åren och vi hoppas på stabil utdelning över tid.

Tillväxtportföljen
Vår mer aktiva portfölj har tyvärr lämnats lite vind för våg. Addtech har dock sålts efter att den träffade en målkurs omkring 230 kr. Givetvis gick den sedan än högre...



1 kommentar:

  1. Hej!

    Är du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se och finansfeed.se? Det är naturligtvis helt gratis!

    Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på kontakt@bloggfeed.se så kan vi ta det vidare därifrån!

    Med vänliga hälsningar
    Teamet bakom Bloggfeed

    SvaraRadera

Mest läst