tisdag 1 oktober 2019

Vi adderar krockskydd till tillväxtportföljen

Vi fortsätter att fylla på vår nya tillväxtportfölj med spännande aktier och hoppas fortsatt kunna redovisa våra tankar bakom köpen. Vi tänker oss också att emellanåt redovisa våra tankar kring bolag som vi gärna skulle äga, men som vi idag tycker är väl dyra, allt givet våra antaganden om framtiden förstås.

MIPS
Vi har bland annat tagit en första position i Mips. Företaget som utvecklar säkerhet för hjälmar, framförallt ska man ha det bästa eller åtminstone mest prisvärda skyddet för rotationsträffar. Här vore det intressant att veta hur stor kännedomen är om Mips hos gemene svensk. Här i lyan är små rävarnas hjälmar både för cykel och alpint "Mipsade". Den som saknar Mips är undertecknad, men när nuvarande alpinhjälm (som dock har sjukt skön passform) byts ut blir det definitivt en Mips för säkerhets skull.  

Aktiens historik i HK är lite begränsad, men tittar vi hos Börsdata ser vi en fin tillväxt som vi hoppas ska fortsätta. Kursmässigt har aktien samtidigt fallit tillbaka och vi tycker oss se ett köpläge till åtminstone 166 kr. Då har vi utgått ifrån att vinst växer i snitt 25 procent och att p/e tidvis kan gå upp till 60. Tänker vi oss istället att försäljningen dubbleras och vinstmarginalen behålls kan köpzonen sträckas till omkring 250 kr.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst