söndag 27 oktober 2019

Analys: Assa låst in för tillväxt? Samt lite annan påfyllnad i utdelningsportföljen.

Assa låst för tillväxt?
Assa Abloy ingår sedan början på oktober i vår tillväxtportfölj. Den trend vi vill ta rygg på är framförallt digitaliseringen av låsmarknaden. Vi föregår förstås med gott exempel och låser sedan drygt ett år sin lyan med ett Yale Doorman och det har fungerat mycket smidigt. Monterade själv och även det gick förhållandevis smidigt, även om det hade underlättat en del om det suttit regler skruvar i blecket. Avståndet mellan lås och bleck är tydligen känsligt varför ett reglerbart låsbleck kan underlätta. Finns tydligen att köpa extra, men bör vara standard. Nu fick man istället leka Åsa-Nisse och det funkade till slut det också. För yngre läsare är Åsa-Nisse är för övrigt en klurig gubbe mest känd från gamla svartvita komedier, men tror visst det kom en nyinspelning för inte alltför många år sedan med Kjell Bergqvist - "wälkom till Knohult".

Vad tror vi då om själva aktien? Försäljningstillväxten har snittat cirka 10% de senaste tio åren, vilket fått vara vår utgångspunkt även framöver, även om vi förstås hoppas på mer när marknaden tar riktig fart. Vinstmarginalen skiftar något mellan åren, men när vi tittar i HK verkar ett snitt på 14% rimligt. Vi antar vidare oförändrad utdelning om knappt 50%, samt en värdering mellan p/e 15-30.Aktien blir sålunda i köpzon upp till 226 kr, det vill säga där kursen befinner sig idag, efter en viss stegring den senaste månaden. Vi kom därmed in lite lägre i vårt första, men kan också komma att fylla på i en dipp till vår långa tillväxtportfölj.

Mera Leo Vegas i utdelningsportföljen
Leo Vegas betalas återigen till introduktionskursen, samtidigt som vi tycker det finns tecken på att den värsta regleringsnojan lagt sig. Vi har därför ökat innehavet som just nu ger 3,6% i direktavkastning, varav halva utdelningen i december.

Leo Vegas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst