söndag 10 november 2019

Skiftande rapporter och fler aktier till portföljerna

Aktierna flyger in i tillväxtportföljen
Nu tar vi ju inledningsvis lite mindre positioner än normalt för att bygga på efterhand, vilket ju förenklar beslutsprocessen åtminstone till en början. Vi har sammanlagt fem ytterligare tillskott (hittills), här börjar vi redovisa följande två ...

Doro är en gammal bekant från CANLIM portföljen. De flesta tänker väl seniormobiler, men det intressanta med Doro är utvecklingen inom digital vård och omsorg, för närvarande främst larm. Kan vi i snitt räkna med åtminstone i 10% omsättningstillväxt och bara något högre marginaler ser uppsidan mycket god ut. Baksidan är väl att det sällan brukar gå på räls för Doro. Rapporten har samtidigt blåst lite liv i kursen.


 

Biogaias rapport var kanske mindre inspirerande, men vi tror tillväxten återkommer och bedömer aktien köpvärd till 460 kr.


"Kommentar från [Biogaias] vd: Försäljningen under tredje kvartalet minskade med 4 % (exklusive valutaeffekter 9 %) jämfört med motsvarande period föregående år. Som tidigare meddelats beror minskningen på leveransförseningar från vår leverantör i Belgien och på minskade royaltyintäkter. Försäljningen av produkter ökade med 3 % (exklusive valutaeffekter en minskning med 1 %). Vårt ökade fokus på Asia Pacific (APAC) och Americas fortsätter ge resultat. Under kvartalet ökade försäljningen i regionerna med 16 % respektive 17 %.
Under den senaste 12-månadersperioden ökade försäljningen med 10 %, drivet av ökad efterfrågan hos konsument men också lanseringar på både befintliga och nya marknader. På grund av leveransproblem hos vår leverantör i Belgien minskade försäljningen till våra distributionspartner av framförallt BioGaia Protectis tabletter."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst