onsdag 25 december 2019

Julshopping på aktiemarknaden inför 2020

Det är inte bara julklappar som ska inhandlas i december månad. Vi har också fortsatt att ägna oss åt julhandel på börsen för att jobba upp våra portföljer inför 2020. Ibland går vi, likt för populära artiklar i butikerna, förstås bet. En aktie som vi har försökt köpa in till tillväxtportföljen har vi nu missat två gånger om när den fått för sig att lyfta just när vi lagt vår order. Vi får se om den letar sig in till slut?

Internet of Things
En aktie som fått komplettera vår tillväxtportfölj är IAR Systems. Det finns inte många direkta Internet of things (IoT) aktier på den svenska börsen, vilket förmodligen bidragit till att driva aktien uppåt de senaste åren trots att tillväxten inte riktigt hängt med. Aktien toppade på drygt 300 kr under våren, men har senare fallit tillbaka rejält. Vid en första analys i början på hösten landade vi trots det i en behåll nivå. När aktien efter den senaste rapporten föll tillbaka ytterligare tycker vi oss dock kunna se ett köpläge. Om vinstmarginalen kan bestå och försäljningen öka något (fortfarande ensiffriga tal) kan vi se ett köp upp till 192 kr. Riktkursen på fem år skulle i vår analys hamna närmare 300 kr.

Trenden IoT tror vi är helt rätt och mycket bör hända i branschen de närmaste åren. Kan IAR rida den vågen bör placeringen vara helt rätt. De senaste åren sätter upp ett visst frågetecken? Vi tar dock chansen och köper en första position till tillväxtportföljen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar