lördag 28 december 2019

Förstärkningar till utdelningsportföljen

Akelius Pref. har blivit inlöst och lämnat ett hål i Silverrävens utdelningsportfölj. Någon direkt ersättare till fastighetsbolaget eller som pref är ännu inte inhandlad, däremot har vi tre andra inköp att redovisa sedan sist.

Senast vi pratade utdelningsaktier hintade vi om att vi var intresserade av att fylla på med fler Millicom till de vi redan fått i utdelning från Kinnevik. Något vi också snabbt realiserade, vilket medför att vi nu har en hyfsad position med en utdelningsprognos på drygt 5%. Även Stenbeck själv har köpt 350 000 aktier, det vill säga något fler än Silverräven ...

It-konsulter brukar vara bra utdelare och sammanslagningen av finska Tieto och norska Evry tycker vi ser ut som en intressant affär. Prognostiserad utdelning för TietoEvry blir cirka 4,5%. Samtidigt har bolaget varit generöst med bonusutdelningar de senaste åren. Hur det påverkas av sammanslagningen får vi veta i vår.

Vi "gamblar" också lite genom att ta in Kindred till utdelningsportföljen. Aktien steg hastigt under hösten efter några rekar och tro på att spelmarknaden i Sverige stabiliserats. Nu har branschen åter fallit i onåd och aktien har åter varit ner mot 50 kronan. Även om utdelningen skulle justeras ned ett par kronor ger det på dagens kurs en utdelning över 5%. Vi tror samtidigt det finns möjligheter för aktien på sikt. Det finns både tillväxt kvar i spelmarknaden globalt och möjligheter att vara med i konsolideringen av mer mogna marknader. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst