onsdag 11 december 2019

Medioker utdelning på Black Friday

K-fastigheter, köks-TV, hue-lampor och ny diskmaskin. Ja, det var bara några av de saker som stod på önskelistan när Black Friday passerade revy. Utdelningen från den veckan får därför betraktas som medioker. Visserligen har lyan förärats med en ny väl diskande anläggning till ett väsentligt bättre pris än det vi ursprungligen erbjöds. Nackdelen var att här ingick ingen installation, så det var till att skruva under helgen. Nu är det dock klart och vi slipper handdisk till jul.

I K-fastigheter kammade vi förstås också noll, trots att vi för ovanlighetens skulle aspirerade på en rejäl stek. Tanken var bland annat att täcka upp för de Akelius pref som på fredag tydligen övergår till vanliga cash. Detta har ju varit vårt enda spel i fastighetsbranschen, så en liknande investering står på önskelistan. Nu var ju det inte riktigt sant. Vi har ju Vonovia också, men vad gäller svenskt så stämmer det. Får se vad tomten kommer med? Några Akelius D lutar de åt, men vill även komplettera med annan fastighetsaktie. Får se om det blir pref eller stam.

Utdelningsportföljen har under december utökats med ytterligare två aktier. Vi har dels köpt Bilia som i dagsläget ger oss drygt 4% i direktavkastning. Visserligen pågår en omställning mot el på bilmarknaden, men innan gemene man kan köra fossilfritt, så kommer nog många håll i lite extra i sin nuvarande kärra, vilket kanske också genererar behov av lite extra service?

Millicom är den andra nykomlingen och det är förstås frukten av utdelningen från Kinnevik. Här överväger vi samtidigt att kompletteringsköpa själva.

För den som köper idag ger våra aktier nedanstående direktavkastning. Kursmässigt ser vi också att Europris gått fint efter rapport, medan CAG sladdar i botten sett till de senaste tre månaderna. Här bör förstås också noteras att snacket säger att vissa bolag kan komma att justera ned sin utdelning kommande år, exempelvis Nordea, Sampo, Kinnevik. Samtidigt får vi förstås också hoppas på några höjningar ...

Utdelningsportföljen



2 kommentarer:

  1. Aktiepappa har en intressant post om K-Fastigheters värdering jämfört med andra lägenheter i samma områden här: https://tradevenue.se/Aktiepappa/k-fastigheter-stay-away . Som alternativ om du är ute efter hyreslägenheter så kan du titta på John Mattson Fastighetsföret. som alternativ.

    SvaraRadera
  2. K-fast var väl främst intressant på IPO. Visserligen har aktien fallit tillbaka något, men det är skillnad på 105 kr och 150 kr. Avvaktar också med köp i Euro då en kommande räntehöjning eventuellt kan stärka kronan. Har heller ingen brådska med "fastighetsköp" till den långa portfölj.

    SvaraRadera

Mest läst