lördag 25 juli 2020

Evolution Gaming - Köp, Sälj eller mittemellan?

Alla älskar EVO
Evo är en gammal favorit som varit med i Canslim och nu senast i tillväxtportföljen sedan i höstas. I samband med inträdet räknade vi på en köpzon upp till 223 kr och som efter årsskiftet steg 356 kr. Målkursen (på 5 års sikt)  i Hitta Kursvinnare hamnade samtidigt på cirka 700 kr. Nyligen var aktien där och nosade, men har efter en kraftig insiderförsäljning vänt ner mot 600 kr.

Tidigare analys
I vår analys räknade vi konservativt, men ändå med relativt höga snittet på 25 procent i försäljningsökning och med bibehållen vinstmarginal. Vi vet nu att man fortsatt växa omsättningen snarare 50 procent och vinstmarginalen stigit till över 50 procent. Har bör också noteras att vi utgick ifrån att aktien skulle betalas med ett p/e på mellan 20-40.

Dagens analyser
Var vi landar i en analys handlar ju inte så mycket om vad vi tror om bolaget idag, utan vad vi tror vi kan förvänta oss i framtiden. Vårt grundantagande brukar oftast vara att bra bolag fortsätter att leverera (jämför canslim strategin).

Scenario 1 - Sälj
Behåller vi våra antaganden från tidigare så justeras nivåerna visserligen uppåt, men det innebär ändå att aktien nu är inne i säljzonen som börjar omkring 600 kr.

Scenario 2 - Köp
Om vi istället antar att försäljningen fortsätter växa med 50 procent och den nya marginalen är uthållig, så framstår aktien som köpvärd upp till cirka 950 kr. Skulle vi dessutom höja vårt antagande till att p/e även på sikt ligger kvar över 40, så justeras de här nivåerna förstås ytterligare uppåt.

Scenario 3 - Mittemellan
Väljer vi att vara något mer försiktiga så behåller vi högsta p/e på 40, vi sätter marginal och försäljningssnittet mittemellan, dvs på 45 respektive 37,5. Aktien blir då köpvärd upp till strax över 600 kr och säljzonen hamnar strax över 1 lax.

Slutsats
Vi väljer att behålla Evo i tillväxtportföljen, inte minst blir det intressant att följa integrationen av Netent. Fortsätter rekylen eller om ett tekniskt läge uppstår är vi inte främmande för att öka positionen, men inte till vilket pris som helst.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst