fredag 30 oktober 2020

Biggest loser i Q3 + ny aktie i tillväxtväskan

När tillväxten uteblir

Drygt hälften av bolagen i tillväxtportföljen har kommit med sina kvartalsrapporter. Överlag ser det bra ut trots pandemiläget. Det finns förstås de som har det lite värre än andra. CTT Systems verksamma mot flygindustrin är och kommer förhoppningsvis behålla platsen som biggest loser. Vinst ner -82% Q_Q och en omsättning som fallit -52% samma period.

Skulle vi anta att CTT hittar tillbaka tillväxt i försäljningen är aktien definitivt i köpzonen i detta nu. Osäkerheten inom flyget gör dock att detta i värst fall kan dröja. Låter vi istället försäljningen plana ut, samtidigt som vi sänker värderingen (antar lägre p/e) hamnar vi i den lägre delen av behållzonen. 

Tekniskt är aktien av förståeliga skäl svag med helt fel trend och delvis i ett avgörande läge. Faller aktien under 100-lappen öppnas ny "prismark" med få motståndsnivåer före 50 kr. Vi hoppas dock att det är dags för CTT att börja bilda en mer stabil botten och landar därför i att vi behåller CTT i tillväxtportföljen.


  Ny aktie och ökad likviditet

Under den senare perioden har vi valt att generellt öka likviditeten  i portföljerna. Vi har visserligen inte gjort några aktiva försäljningar, men utdelningar, uppköp och sparande har inte omsatts i nya aktier. I veckans dipp fanns det dock några aktier på bevakningslistan som lockade. Valet föll till slut på norska Carasent som vi önskat köpa tidigare, men samtidigt önskat komma in på en något lägre nivå. När larmet ljöd under 24 kr kunde vi sedan ta en första position till 22,50 kr under onsdagen. Carasent verkar i en bransch (hälso- och sjukvård) med såväl organisatoriska utmaningar som stor potential och kan kategoriseras som en krydda i väskan. 

1 kommentar:


  1. Jag lyckades få ett lån på 950.000 kr mellan privatpersoner på Michel Combaluzier, villkoren är bra liksom metoden för återbetalning. Det är verkligen allvarligt. Om du också behöver ett lån mellan individer. Här är hans E-mail: combaluzierp443@gmail.com

    SvaraRadera