fredag 18 december 2020

7 aktieidéer inför 2021

7 aktieidéer inför 2021

I vår Canslim screener (hög omsättnings- och vinsttillväxt, samt hög ROE) fastnar i dagsläget cirka 30 bolag. Här listar vi sju av dessa som kan fungera som inspiration inför 2021. Listan ska inte tolkas som våra absoluta favoriter. För flera av aktierna har vi inte heller gjort någon närmare granskning av detaljerna. Men med siffror som pekar åt rätt håll kommer säkert några av aktierna gå bra framöver. Frågan är vilka?

Instalco - Expansiva bolag är trevliga.

Magnolia - Bostads- och fastighetsutveckling är en utmanande bransch och vinsterna kommer ofta stötvis, men när det görs rätt finns möjligheter. Ger direktavkastning.

Dedicare - Kompetensbristen inom hälso- och sjukvården är enorm. Kan man få ordning på affärsmodellen borde det finnas högre aktiekurs att hämta. Vi har en mindre post i utdelningsportföljen.

Fortnox - Aktien vi "alltid" haft på bevakningslistan, men aldrig köpt. Men i nästa dipp?

Qiiwi Games - På Spotlight, en högoddsare?

Byggmax - 2020 var året alla skulle bygga. 2021-2022 är åren de faktiskt bygger klart? Finns med i Magiska formel portföljen. 

Thule - På helgerna är det numera fullt med bilar runt vårt närliggande naturreservat. Har man inte redan steppat upp sitt game med rätt friluftsutrustning är det hög tid under 2021. Själva är vi redan tunga i aktien. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst