torsdag 29 april 2021

Like a lemon to a LIME, a LIME to a lemon...

Ett citat från Beastie Boys får indikera att vi valt att öka i Lime efter rapport. Anledningen är inte så mycket rapporten i sig som ju inte var deras starkaste. Utan mer att vi tar sikte på framtiden och ville utnyttja kursnedgången. 

"Samtidigt som tillväxten utanför Sverige blev lägre än vad vi förväntat under första kvartalet, ser vi en trend där affärsklimatet fortsätter att förbättras. Under första kvartalet hade vi en god tillväxt i orderingången jämfört med föregående år." (Lime Q1)

Vi var kanske lite väl snabba, men aktien stabiliseras förhoppningsvis runt 200MA för att på sikt ta ny fart. 

"Förvärvet av Userlike ligger i linje med Limes uttalade strategi för expansion till nya europeiska marknader." (Lime Q1)

Visst Lime har en hög värdering och är i vår analys mer i behåll än köpzon. Samtidigt beskrev någon Lime som Fortnox inom CRM och Fortnox framstår alltid som dyr. Ett skäl till att vi tyvärr aldrig kommit loss att köpa just Fortnox. Om Lime lyckas med hälften av den resan tycker vi samtidigt att det kan vara värt att fortsatt hänga med. Nu går man också in i den tyska marknaden via ett förvärv av Userlike. Ny marknad är förstås både nya möjligheter och risker.  Vi hoppas på det första eller för att fortsätta BB:

...I sip the def ale with all the fly women.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst