torsdag 6 maj 2021

Sell in may? Update!

Den gamla klyschan att sälja i maj får liv när framförallt tekniktunga index säljer av under tisdagen efter att Yellen babblat om högre räntor.

I OMX började försäljningen redan i april, följt av ett svagt rally och sedan en ny nedgång som idag tog oss under aprilbotten och till närheten av 50MA. Där under är motstånden svaga ända ner till 1900, där också 200MA möter upp. Kan det vara tid för börsen att inta ett större dippläge än på länge? 15-20 procent är ju normalt ingen orimlig urblåsning på kort sikt. Om vi tror att det finns mer att hämta på längre sikt skulle det förmodligen senare öppna upp för köplägen. Det kan också vara väl värt att titta bortom tech?

 


Uppdatering

OMX30 tvärvänder och stiger 2,78% under onsdagen. Kommer vi nu se att nedtrenden är bruten eller faller vi åter ner i den volatila trendkanalen? Volymen i nedgångarna har med något undantag varit högre i nedgångarna. Talet om inflation eller åtminstone stigande priser har nu spridit sig till även till bredare medier. Spännande tider väntar... 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar