söndag 12 juni 2022

Vecka 23. Boooozzzzt. Recession och pyspunka i många börsballonger?

Smårävarna har gått på sommarlov och det är nästan man önskar börsen gjorde detsamma, för att istället komma tillbaka med nya krafter till hösten.

Istället har vi haft ännu en tung vecka med oroande indikatorer som bland annat KPI:er och Michigan-index (85 year low!), samt förstås väntan på FED i kommande vecka. Därtill har ECB vaknat till och signalerat att de till slut avser hänga på räntehöjartåget.

Fear & Greed står i 28 på gränsen till extreme fear och tre röda dagar tillintetgjorde den follow-thru vi såg för bara någon vecka sedan. Två försök att bryta 50 MA gjorde OMX PI, men det finns få ljusglimtar i ekonomierna och när index nu gått under FT:n så får den anses förbrukad. Istället är ju risken stor för en ny botten. När också de ändå relativt positiva Q1 rapporterna istället börjar ersättas av vinstvarningar finns det inte mycket annat att göra än avvakta och eventuellt ta hem lite ytterligare flis i vissa positioner.


Pengar på banken är å andra sidan inte heller önskvärt med hög inflation. Alternativen känns dock begränsade i dagsläget. Pengakontot fylldes för övrigt på efter försäljningar av teckningsrätter från Millicom. Vi sitter dock ännu kvar med aktierna i utdelningsportföljen likt ett sådant där gammalt lån som hänger efter folk likt i den där "låna hos oss istället" reklamen. Kanske de även kan lösa ut sura aktiepositioner?


Vinstvarnarna i veckan finner vi inom e-handel. Boozt och Nelly. E-handel har dock överlag knappast rosat marknaden sedan i princip det första pandemiåret. Vi har också i princip avstått den här branschen med undantag för Zalando, för övrigt ännu en sjunkbomb vi ärvt från Kinnevik. Konsumenttjänster ser ju för övrigt allmänt ut som ett tveksamt sentiment så länge recessionsrisken är överhängande. Här kanske vi bör fundera på om vi inte ska göra vissa omdisponeringar?





 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst